Relatări de Hoinar

Blog despre tot ce văd, aud, simt.

După cum spuneam și mai devreme, tot mai mult se simte apriga luptă a actualei guvernări de la Chișinău cu morile de vânt. Urmărind-o ca un simplu spectator a teatrului vieții tot mai des mă întreb unde oare este logica acestor acțiuni, care au marele efect negativ de a scădea din rândurile electoratului alianței AIE și în special a PL și simpatizanții lui Dorin Chirtoacă chiar în ajun de campanie electorală, care după părerea politologilor din Republica Moldova și nu numai este imposibil de evitat.
Să le luăm totuși pe rând ca să nu ne încurcăm în idei ca conducerea în acțiuni.
Gafa 1 Săptămâna trecută a fost aprobată hotărârea privind demontarea unei gherete amplasate la intersecția bulevardelor Dacia și Trăian din sectorul botanica și pe vitor demontarea altor câteva sute de gherete care depășesc suprafața de 12 m². Mai multe instituții Mass – Media au transmis revoltarea locuitorilor Chișinăului care sau trezit fără un loc de muncă practic peste noapte. Mie îmi este interesant oare care este imaginea care a obținuto liderul politic în urma reflecțiilor de pe micile ecrane? Aici nu cred că este vorba de pierderea electoratului pe carenici nu îl ai, adică alegătorii de vârsta a treia care trăiesc cu ideia vieții dulci din timpul comunismului. În afară de asta mă mai frământă un gând, ce va fi mai departe pe terenul unde au fost amplasate aceste gherete? Oare vor fi sădiți câte 2 copaci și vor fi amplasate câte două bănci pentru ca bătrânii să se odihnească la umbră și capitala să fie mai verde și mai atrăgătoare? Sau poate vor răsări alte noi gherete amplasate “legal” dar care vor avea pur și simplu alți proprietari?
Gafa 2 Din data de 2 martie curent a intrat în vigoare un nou regulament privind circulația rutelor de Maxi – Taxi pe perimetrul Municipiului Chișinău. Potrivit acestuia conducătorii de Maxi – Taxi vor fi obligați să oprească doar la stații, să nu asculte muzică timpul deplasării pe rută și să nu fumeze la volan. În cazul în care vor parveni mai mult de două plângeri la adresa uneia și aceeași rută, administratorului rutei îi va fi retrasă licența.
Acum haideți să privim logic asupra situației. Câte rute de Maxi Taxi avem în Municipiu? Dar câte opriri pentru acestea, sau locuri special amenajate? Ce se va întâmpla dacă acestea vor fi obligate să staționeze doar în oprire? Nu credeți că se va forma rând de mațini la oprire ca la benzinărie cănd se scumpește benzina? Oare acest lucru nu va duce la crearea de noi ambuteiaje? Chiținăuenii folosesc Maxi – Taxi pentru a se deplasa mai repede și exact până în locația necesară, dar nu u câteva intersecții mai departe de aceasta.
Sunt sigur că asemenea gafe vor mai fi și în continuare. Aș vrea să adaug că întradevăr avem unele probleme în capitală care trebuiesc soluționate, însă luând în considerare că în democrație nu scopul scuză mijloacele, soluția acestor probleme trebuie de ales în așa mod ca ea să afecteze cât mai putin posibil societatea, care nu poartă nici o vină de faptul că undeva cândva a fost corupție iar noi am venit ștergem tot cu buretele și facem din nou.
Bradeaga

0 comentarii:

Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)