Mă întreb oare unde este adevărul declaraţiilor lui Trăian Băsescu şi a guvernului Român? În ultima campanie electorală acesta proclama în guramare lozinci de genul „România va ajuta Republica Moldova în procesul de integrare UE” „Basarabie R omânia nu te uită” etc. Und sunt aceste declaraţii după acceptarea pe teritoriul româniei prezenţa scutului ani-rachetă? Aici fără multă carte eu cred că este uşor să îţi dai seama că Rusia nu va scoate în vecii vecilor armata a 14 – a din Transnistria, ba din contra o va suplini. Nu degeaba a eşit Smirnov cu declaraţii şi cu marea rugăminte către Rusia ca aceasta să suplineze numărul de „pacificatori” pâna la 2400 Cuma fost până la tratatul de la Odesa, şi ca să fie mai în siguranţă pacea de pe malul drept al Nistrului acesta a mai cerut la desert şi o escadrilă de elicoptere. De asemenea şi interesul Moskovei a crescut foarte mult şi brusc faţă de situaţia populţiei din Transnistria. Aceştia au venit cu un mic ajutor onest de 100 milioane de dolari. Oare ce să însemne toate acestea? Oare toate acestea nu ar trebui să îl puie în gardă pe Mihai Ghimpu? Oare acesta este ajutorul promis de Băsescu? Sau poate ei se gândesc să lăsăm transnistria în drumul ei şi noi să urmăm alt drum „al nostru”?
Bradeaga
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
5 Reguli ale luptei
Credinţa: înainte de a intra într-o luptă, trebuie să crezi în cauza luptei.
Tovarăşul:alege-ţi aliaţii şi invaţă să lupţi împreună cu alţii, pentru că nimeni nu cîştigă un război de unul singur.
Timpul: o luptă dusă iarna e diferită de o luptă dusă vara; un bun războinic este atent la momentul just al intrării în luptă.
Spaţiul: într-un defileu nu lupţi la fel ca în cîmp deschis. Ia seama la ceea ce este în jurul tău şi la cel mai bun mod de a te mişca.
Strategia: cel mai bun războinic e cel care-şi face planul de luptă.
Zuang Zi
0 comentarii: